Здравейте, колеги. Предварително се извинявам , ако нарушавам правилата на форума, но от 5 минути съм вътре. С този риск искам да попитам как мога да си направя задните стъкла с ел. механизъм. Мога да си взема от една катастрофирала всичко, което ми трябва, но не знам какви от частите ми трябват. Благодаря преварително!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Смяна на задни механични с ел.стъкла Алфа 156
Collapse
X
-
Благодаря колега! По-скоро май ще ми трябва ел.схема на управлението, за да разбера дали ми трябва друг модул или задните стъкла се управляват отделно. Вече имам машинките и бутоните за задните врати, както и конзолата, която управлява всички врати от шофьорската. Под жабката е модула, но не съм наясно още дали трябва да се сменя. Ще търся ел.схема някъде из форума, за да не правя глупости сам. Ако някой знае как стават нещата нека ми пише.
п.с. В кой раздел трябва да пиша по въпроса, за да не спамя на колегите темите?Алфа Ромео 156 TS, 1999г., София
Алфа Ромео 159 1.9 JTS, 2006г.
Comment
-
Първоначално публикувано от роската Покажи съобщениеВ кой раздел трябва да пиша по въпроса, за да не спамя на колегите темите?
Comment
-
Първоначално публикувано от роската Покажи съобщениеБлагодаря колега! По-скоро май ще ми трябва ел.схема на управлението, за да разбера дали ми трябва друг модул или задните стъкла се управляват отделно. Вече имам машинките и бутоните за задните врати, както и конзолата, която управлява всички врати от шофьорската. Под жабката е модула, но не съм наясно още дали трябва да се сменя. Ще търся ел.схема някъде из форума, за да не правя глупости сам. Ако някой знае как стават нещата нека ми пише.
Горната схема е за предните стъкла. Долната е за задните.
Както виждаш за разлика от предните стъкла при които има управляващ модул M40, за задните такъв няма.
Просто трябва да реализираш окабеляването.
Успех!
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Както сам си се досетил, трябва да смениш конзолата за управление на стъклата от шофьорската врата. НО трябва да смениш и кората, новата конзола е по-дълга и не влиза. Или пък по-варварския начин е да я издялкашСъщо, просто козметично, измисли с какво ще затапиш дупките от манивелите отзад. Или пък, щом имаш възможност, направо смени корите.
Провери и дали имаш прекарано окабеляване (има такава възможност) иначе филмът е голям.166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
Окабеляване във вратата нямам, но ще взема инсталации от вратите на Алфата с 4 ел стъкла. По-интересно ще е ако в куплонзите, които са между купето и вратите няма предвидено захранване. Някой знае ли?Алфа Ромео 156 TS, 1999г., София
Comment
-
Първоначално публикувано от роската Покажи съобщениеОкабеляване във вратата нямам, но ще взема инсталации от вратите на Алфата с 4 ел стъкла. По-интересно ще е ако в куплонзите, които са между купето и вратите няма предвидено захранване. Някой знае ли?
понеже то идва от превключвателя H55 от конзолата на шофьорската врата, блокиращ действието на задните стъкла. А ти вероятно го нямаш още.
По скоро да провериш дали съществува окабеляването между съответните букси, като гледаш схемата.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
И така... След като поразглобих половината кола се оказа, че окабеляване до задните врати за ел стъкла естествено НЯМАЩе трябва по трудния начин да станат нещата. Също така, както вече предполагате сами в инсталацията до шофьорската врата положението също е само за предните прозорци. Модула за управлението обаче е еднакъв и за двете инсталации. Понеже утре ще се напивам по случая ще пиша пак в понеделник
Весели празници!
Алфа Ромео 156 TS, 1999г., София
Comment
-
Сигурно е набучил дръжките на предните ....покрай толкова празници..........и днеска е още по-тежко ................шегувам се
Успех на колегата,разбира се.156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци-ex.
159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда
Comment
-
Привет колеги! Към момента вече има ел.огледала колата, но не ми остана време да ги активирам и отпред през шофьорската врата. За момента ще ги оставя така, че заминавам след няколко дни да си работя барчето на морето. Септември като се прибера продължавам по задачките.Алфа Ромео 156 TS, 1999г., София
Comment
Comment